Izv. prof. art. mr. sc. Ingeborg Fülepp s Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci dobitnica je nagrade za životno djelo Zaklade Sveučilišta u Rijeci za 2019. godinu. Jedna je to od sedam nagrada koje će se 26. ožujka dodijeliti najzaslužnijim riječkim znanstvenicima.

U kategoriji mladi znanstvenik, za područje biomedicinske i prirodne znanosti nagrađena je dr. sc. Željka Peršurić s Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci, te u kategoriji mladi umjetnik mag. art. Radovan Kunić s Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Nagrada u kategoriji znanstvenik za društvene i humanističke znanosti dodijelit će se izv. prof. dr. sc. Jasmini Dlačić s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, za biomedicinske i prirodne znanosti prof. dr. sc. Stjepanu Špalj s Dentalne medicine Sveučilišta u Rijeci, dok je doc. dr. sc. Leu Škec s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci pripala nagrada u području tehničke i biotehničke znanosti. U kategoriji umjetnik nagrađena je izv. prof. art. Nadija Mustapić, MFA s Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Nagrada za životno djelo bit će uručena izv. prof. art. mr. sc. Ingeborg Fülepp s Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci svake se godine dodjeljuje najzaslužnijim mladim i iskusnim znanstvenicima i umjetnicima koji su iznimnim doprinosom u znanstveno-istraživačkom i umjetničkom radu, odnosno svojim javnim i sveukupnim djelovanjem pridonijeli razvoju znanosti i umjetnosti na Sveučilištu u Rijeci, te akademskoj i široj zajednici.

Na svečanoj dodjeli Nagrada Zaklade uručit će se i posebno priznanje te nagrade dobitnicima za transfer znanja Zaklade Sveučilišta u Rijeci.

Svečana dodjela nagrada bit će održana 26. ožujka 2021. s početkom u 12.00 sati na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.