Foto: Prošlogodišnja dodjela nagrade Zaklade Sveučilišta

U kategoriji znanstvenika/ica dodijeljene su tri nagrade. Za biomedicinske i biotehničke znanosti nagrađen je prof. dr. sc. Alan Šustić, dr. med. s Medicinskog fakulteta u Rijeci, u kategoriji društvene i humanističke znanosti doc. dr. sc. Sanja Tatalović Vorkapić s Učiteljskog fakulteta te doc. dr. sc. Vedran Kirinčić s Tehničkog fakulteta u području tehničkih i prirodnih znanosti.

U kategoriji znanstvenih asistenata/ica i novaka/inja za područje društvenih i humanističkih znanosti nagrađena je doc. dr. sc. Jasmina Dlačić s Ekonomskog fakulteta, za biomedicinske i biotehničke znanosti dr. sc. Tihana Tršan s Medicinskog fakulteta, te u kategoriji tehničkih i prirodnih znanosti mag. ing. el. Ervin Kamenar s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Nagradu za umjetnika u umjetničko- nastavnom zvanju ponio je doc. art. Hrvoje Urumović s Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, dok nagrade za suradničko zvanje u umjetničkom području i interdisciplinarnim područjima u umjetnosti, te za životno djelo nisu dodijeljene.

Nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci svake se godine dodjeljuje najzaslužnijim znanstvenicima/icama, umjetnicima/icama i asistentima/icama koji su iznimnim doprinosom u znanstveno-istraživačkom, umjetničkom i nastavnom radu te javnoj djelatnosti pridonijeli razvoju znanosti i umjetnosti na Sveučilištu u Rijeci te doprinijeli akademskoj i široj zajednici.

Svečana dodjela nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci 2013./2014. održat će se u Auli Rektorata 15. siječnja 2016. godine s početkom u 12 sati.

Skip to content