NK Rijeka

Ovim putem u ime stručnog stožera i igrača HNK Rijeka željeli bi se osvrnuti na događaje proteklih dana, a koji se tiču određenih naslova i tekstova u novinama i medijima.

Naime, u nekim dnevnim listovima potpuno krivo se prenose određeni događaji te se iznose neistine u vezi kontakata i dogovora uprave, stručnog stožera i igrača. Željeli bi naglasiti i poručiti Armadi i navijačima te simpatizerima kluba kako niti stručni stožer, niti igrači nisu u sukobu s predsjednikom i sportskim direktorom te ne stoje iza tzv.”puča”. Dapače, od prvog dana podržavamo i podupiremo rad uprave na čelu sa predsjednikom Robertom Komenom. Itekako smo svjesni napora koje ova uprava ulaže kako bi se ispoštovali dogovoreni rokovi u vezi isplata.

Razgovori koji su vođeni u klubu ovih dana nisu imali za cilj poticati na štrajk ili bilo čiju smjenu, već smo htjeli utanačiti točan datum isplate plaća koje kasne 6 mjeseci (a da ne govorimo o dugovima iz prošle sezone). Naglašavamo kako ovo nije krivica sadašnje Uprave, ali činjenica je da smo svi prema zakonu dužni plaćati obaveze državi, koje će ovih dana stići za listopad, dok stručni stožer i igrači čekaju plaću za travanj.

Također bismo se željeli osvrnuti na konstantna podmetanja, iznošenja neistina određenih novinara s ciljem da naruše korektan rad i atmosferu između navijača, igrača, stručnog stožera i Uprave. Svi zaposlenici iznimno cijene ovaj klub i sa ponosom obavljaju posao za koji su zaduženi. Sa druge strane žalosno je da se jal i mržnja prema klubu iznosi u tekstovima koji su čisti plod mašte, te se na taj način pokušava obezvrijediti mukotrpan rad svih gore navedenih.

Stoga smo odlučili da pojedinim dnevnim novinama i određenim novinarima dajemo izjave samo na službenim press konferencijama. Nismo takozvani »pučisti« nego igrači i ljudi koji s punim srcem i ponosom rade svoj posao.

Vjernim navijačima i Armadi poručujemo da nam budu potpora kao i u proteklih devet kola, a ne da nam se sudi po lažnim novinskim člancima, nego po igrama i zalaganju na treninzima i utakmicama.

Igrači i stručni stožer HNK Rijeka

Oznake