CTK Rijeka poziva sve mlade Riječane i Riječanke da se prijave i osmisle portal za sebe – grafički ga prilagode mladima, osmisle sadržaje koji će se na njemu prikazivati, smisle koje će sve informacije na njemu biti dostupne i kako će te informacije biti prikazane te porade na općenitoj funkcionalnosti portala. Na ovom Hackathonu mladima se otvara prostor za maštovitost, kreativnost i učenje, a sve to uz stručne mentore iz područja novinarstva, medija i odnosa s javnošću.

Kroz tri dinamična i poučna dana mladi će učiti o vrstama medija te istraživati kakve sve forme mogu postojati na portalu. Pregledavat će primjere dobre prakse te raditi na tekstualnim i video prilozima, podcastima, razgovorima, zabavnom sadržaju, a sve to na temu po vlastitom izboru. Izrađivat će i Mood Board pomoću kojega će definirati sve ono za što smatraju da je bitno za portal – boje, vizualna rješenja, primjere sadržaja kakve bi tamo htjeli vidjeti, teme, rubrike, način korištenja društvenih mreža itd. Osim rada na rješenjima, u sklopu Hackathona polaznike očekuju i zanimljiva predavanja gostujućih stručnjaka iz područja novinarstva i grafičkog dizajna.

Tijekom Hackathona polaznici će biti raspoređeni u timove koje će mentorirati stručni ljudi iz područja novinarstva, medija i odnosa s javnošću, a najbolji tim će na kraju Hackathona biti prigodno nagrađen.

Hackathon je namijenjen mladima od 15 do 30 godina, a održat će se od 13. do 15. studenog 2023. godine u Centru tehničke kulture Rijeka (Školjić 6). Prijave za Hackathon su moguće ispunjavanjem prijavnog obrasca.

Grad po mjeri mladih

Hackathon je dio projekta “Grad po mjeri mladih” kojeg zajednički provode Grad Rijeka, Centar tehničke kulture Rijeka i Udruga “Delta”. U sklopu ovog projekta planirano je 12 aktivnosti koje će tijekom 2023. i 2024. povezati mlade i predstavnike Grada u ostvarenju ciljeva i rezultata Programa za mlade. Projekt je financiran sredstvima Europske komisije kroz Erasmus+ program.