Startup inkubator Rijeka, koji djeluje u prostoru RiHuba, pruža besplatnu podršku u razvoju poslovnih ideja fizičkim osobama koje žele postati poduzetnici, odnosno namijenjen je osobama koje samostalno ili unutar tima žele razviti svoju poduzetničku ideju.

Tijekom procesa koji traje osam mjeseci i u potpunosti je besplatan, korisnicima je osigurana sustavna podrška u razvoju poduzetničkih inicijativa i to kroz specijalizirane edukacije, individualne konzultacije s mentorima iz različitih stručnih područja te osiguranje prostora i prateće infrastrukture.

Korisnicima je osigurana podrška u razvoju i provedbi poslovnog plana, a za najuspješnije timove osigurana je i novčana potpora u visini od 25.000,00, 50.000,00 te 100.000,00 kuna za pokretanje poslova u Rijeci.

Zainteresirani za ulazak u 14. generaciju mogu se prijaviti popunjavanjem prijavnice dostupne na mrežnoj stranici Startup inkubatora Rijeka.

Po izvršenoj prijavi kandidati će biti pozvani na prezentaciju svoje poslovne ideje pred komisijom, a konačnu odluku o ulasku timova u 14. generaciju korisnika donosi Programsko vijeće Startup inkubatora. Ključni kriteriji za vrednovanje prijava su motiviranost i spremnost prijavljenih timova za razvoj poslovne ideje, ocjena inovativnosti i tržišnog potencijala ideje, te stupanj razrade ideje.

Startup inkubator Rijeka pokrenut je 2013. godine i  integralni je dio Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke, a ciljevi su mu stvaranje poticajnog okruženja za samozapošljavanje kroz realizaciju vlastitih poslovnih ideja, podizanje poduzetničkih kompetencija te utjecaj na razvoj poduzetničke kulture.