Startup inkubator Rijeka svojim korisnicima potpuno besplatno pruža podršku u razvoju poduzetničkih ideja kroz specijalizirane edukacije, konzultacije s mentorima iz različitih stručnih područja, osiguranje prostora i prateće infrastrukture, podršku u razvoju i provedbi poslovnog plana te novčane potpore u visini od 25, 50 i 100 tisuća kuna za najuspješnije timove generacije.

Online prijave

Prijave za ulazak u 13. generaciju Startu inkubatora Rijeka otvorene su do 29. rujna 2021. godine i dostupne su online, putem e-Prijavnice koja se nalazi na mrežnoj stranici inkubatora https://startup.rijeka.hr/.

Prijaviti se mogu sve fizičke osobe, bez obzira na dob, samostalno ili u timu a  koje žele krenuti u poduzetnički pothvat i steći relevantna znanja i vještine u domeni poduzetništva.

Po izvršenoj prijavi odabrani kandidati bit će pozvani na prezentaciju svoje poslovne ideje pred komisijom, a konačnu odluku o ulasku timova u 13. generaciju korisnika donosi Programsko vijeće Startup inkubatora.

13. generacija korisnika započinje s programom 13. listopada 2021., a predviđeni završetak inkubacije je kraj svibnja 2022.

Novčane potpore najboljim timovima

Startup inkubator Rijeka integralni je dio Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke, a ciljevi su mu stvaranje poticajnog okruženja za samozapošljavanje kroz realizaciju vlastitih poslovnih ideja, podizanje poduzetničkih kompetencija te utjecaj na razvoj poduzetničke kulture.

Od 2013. godine, kada je pokrenut, usluge inkubatora koristilo ukupno 195 timova, odnosno 478 korisnika, održano je ukupno 1013 konzultacija s korisnicima te 332 edukacije.

Najboljim timovima posljednjih triju generacija osigurane su novčane potpore u ukupnom iznosu od 525.000 kn. Mentorska mreža trenutno broji 50 stručnjaka, inovatora i poduzetnika iz različitih tematskih područja.

Startup inkubator u RiHubu

Od veljače 2021. godine Startup inkubator djeluje u prostoru RiHuba, čime su stečeni bolji i kvalitetniji preduvjeti za provedbu i razvoj programa inkubacije, ali i drugih komplementarnih sadržaja. Korisnicima je u okviru RiHuba na raspolaganju co-working prostor, konferencijska dvorana, soba za sastanke, lounge zona i kuhinja.

U prilogu dostavljamo fotografije s DemoDaya 12. generacije korisnika Startup inkubatora Rijeka koje su slobodne za korištenje.

Dodatne informacije o Startup inkubatoru Rijeka dostupne su na:

http://startup.rijeka.hr/

https://www.facebook.com/startuprijeka

https://www.rijeka.hr/announcement/poziv-za-podnosenje-prijava-poslovnih-ideja-ulazak-13-generacije-timova-u-startup-inkubator-rijeka/