U srijedu, 16. lipnja u 19 sati Centru Zamet održat će se prijateljska utakmica hrvatske i slovenske košarkaške reprezentacije.

Utakmicu reprezentacija Hrvatske i Slovenije, koja se igra u sklopu priprema za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, organizira Zajednica sportova Grada Rijeke “Riječki sportski savez” u suradnji sa Hrvatskim košarkaškim savezom. Nažalost, zbog epidemioloških mjera utakmica će se morati odigrati bez publike, a svi zainteresirani je mogu pratiti preko Sportkluba.

Iduće godine brojni košarkaški događaji u Rijeci

Dorotea Pešić Bukovac, predsjednica RSS-a izrazila je ponos što će upravo Rijeka u dane kada obilježava dan svoga grada ugostiti i ovako važan sportski događaj. Podsjetila je kako se u našem gradu dva kluba natječu u prvoj ligi.
„Nadam se da će u košarka u našem gradu napredovati, a posebice iduće godine, kad Rijeka bude nosila titulu Europskog grada sporta, kad namjeravamo u suradnji s Hrvatskim košarkaškim savezom organizirati niz događaja“, kazala je Pešić-Bukovac.

Najava prijateljske košarkaške utakmice

Slaviša Bradić, Dorotea Pešić-Bukovac, Zdravko Ivanković, Veljko Mršić, Roko Leni Ukić i Antonio Jordano

Glavni tajnik RSS-a Slaviša Bradić istaknuo je zadovoljstvo što Rijeka ponovno postaje grad košarke.
„To je najava svih onih događaja kojima želimo dalje promovirati košarku u našem gradu, u kojem košarka ima dugu tradiciju, dobre rezultate i dobre potencijale,“ kazao je Bradić.

Pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković istaknuo je kako organizacija ove utakmice u Centru Zamet predstavlja podršku Grada Rijeke košarci te zaželio je uspjeh hrvatskoj reprezentaciji u prijateljskoj utakmici i daljnjem natjecanju.

Nastup jednog od najboljih igrača svijeta

Veljko Mršić, izbornik reprezentacije, izrazio je zadovoljstvo što u Rijeci mogu igrati prvu utakmicu i to protiv jake slovenske reprezentacije.
„Riječani i drugi gledatelji će u televizijskom prijenosu moći vidjeti prvu utakmicu, jednog od najboljih igrača svijeta i našu momčad. Nalazimo se u fazi priprema i cilj nam je iskoristiti ovo vrijeme da što spremniji dočekamo prvu utakmicu na kvalifikacijskom turniru u Splitu“, kazao je Mršić, izrazivši nadu da će Grad Rijeka uložiti dodatna sredstva u košarku kako bi se Kvarner 2010 vratio u Premijerligu.

U Rijeci će nastupiti i Antonio Jordano, inače Riječanin, koji će po prvi put za reprezentaciju zaigrati u svom rodnom gradu. Jordano i Roko Leni Ukić istaknuli su kako im je cilj biti što spremniji za prvu kvalifikacijsku utakmicu.

Kalendar događanja