Tijekom 60-tih godina prošlog stoljeća Lukarić je bio glavni igrač Rijeke koja je u to vrijeme pripadala samom vrhu prvenstva nekadašnje države. Jednako tako je Lukarić bio član jugoslavenske reprezentacije za koju je skupio šest nastupa (jedan pogodak).

Nakon igračke karijere posvetio se trenerskom poslu, a najduže je radio također u Rijeci. Prvo je 1978. godine kao član stručnog stožera osvojio prvi naslov pobjednika jugoslavenskog Kupa, a godinu dana kasnije su Lukarić i Marijan Brnčić, kao trenerski tandem, vodili Rijeku do drugog trofeja u tom natjecanju.

Uz to, Vladimir Lukarić je ušao u povijest hrvatskog nogometa kao član stožera izbornika Dražana Jerkovića na prvoj utakmici hrvatske nogometne reprezentacije od neovisnosti, 17. listopada 1990. godine u Maksimiru protiv Sjedinjenih Američkih Država. Uz Lukarića, Jerkovićev stožer činili su i treneri Zdenko Kobešćak i Ivica Grnja, liječnik dr. Tugomir Krmpotić, fizioterapeuti Josip Čačković i Ante Donadić te ekonom Nikola Marković.

Foto: HNK Rijeka