Topla, dirljiva, emotivna, duhovita i pomalo neobična predstava “Srce veće od mene samog“ autorice i redateljice Tamare Kučinović premijerno je izvedena u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka. To je ujedno i prva premijera riječkih lutkara u sezoni 2021./2022. koja je stvorena pod motom “Igra je naša mjera“.

Kroz lik medvjeda Urse, čije veliko srce želi zagrliti mnoge šumske životinje, predstava progovara o emocijama i strahu od ljubavi, posebno izraženom u vremenu obilježenom pandemijom. Tamara Kučinović rekla je kako je tekst stvaran u vrijeme izolacije kao refleksija na stanje otuđenosti, smatrajući da je stoga važno progovoriti o tome koliko su u ovom trenutku važni bliskost, zagrljaj i povjerenje.

Glumci glume na praznoj pozornici, služeći se tehnikom pantomime da bi dočarali nevidljivi interijer kuće i druge predmete. Uz Zlatka Vicića u ulozi medvjeda Ursa, glumili su David Petrović, Tilen Kožamelj, Almira Štifanić, Andrea Špindel, Petra Šarac i Damir Orlić.

Dramaturg i pomoćnik redateljice je Nikša Eldan, likovna oblikovateljica Alena Pavlović, skladatelji su Ivana Đula i Luka Vrbanić, a oblikovatelji svjetla Tamara Kučinović i Sanjin Seršić.

Predstava je za uzrast 7+, od prvog razreda osnovne škole.

Reprize predstave u Gradskom kazalištu lutaka izvode se 7., 8. i 9. listopada.

Više je dostupno na poveznici: http://www.gkl-rijeka.hr/.