Div Regoč i sićušna vila Kosjenka u adaptaciji i režiji Olje Lozice nisu suprotstavljeni svojim razlikama već razlike postaju drugi oblik sličnosti, postaju elementi koji će naglasiti ono što može biti zajedničko jednoj vili i jednom divu te tako stvaraju bajku u kojoj suprotnosti ne pripadaju različitim svjetovima, već predstavljaju bogatstvo svijeta u kojem živimo.

U srijedu, 30. siječnja, u HKD-u na Sušaku izvedena je premijera predstave Regoč. Predstava je nastala po poznatoj bajci Ivane Brlić Mažuranić u adaptaciji i režiji Olje Lozice te suradnje Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca sa studentima Glume i medija Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Regoča igra Edi Ćelić, a Kosjenku Jelena Lopatić. Vile su Ana Marija Brđanović, Marta Čaržavec i Aleksandra Stojaković Olenjuk, a Konjare tumače Mario Jovev, tonka Mršić, Ana Marija Štefanec i Nataša Veselinović. U ulogama Stražara te Šukunbake i Šukundjeda su Denis Brižić i Biljana Torić.

Uz Olju Lozicu, atorsku ekipu čine scenograf Stefano Katunar, kostimograf Mario Leko, skladatelj Josip Maršić, suradnik za scenski pokret Damian Cortes Alberti, umjetnički savjetnik za studente glume Damir Orlić i oblikovatelj svjetla Dalibor Fugošić. Asistent Redateljice je Luka Bosanac, a asistentica scnografa Aleksandra Ana Buković.

Predstavom se nastoji najmlađe potaknuti u razmišljanju o etici međuljudskih odnosa kao i izgradnji zdrave zajednice u kojoj ne nedostaje međusobnog povjerenja. Istodobno, „Regoč“ ih učiti maštati svjetove i bića kakva nisu mogli ni zamisliti, prateći avanture koje može ispisati samo Ivana Brlić Mažuranić.