Talijanska drama HNK Ivana pl. Zajca u subotu, 12. prosinca, u 12 sati, premijerno će izvesti svoju novu predstavu “Adriatico” Siniše Novkovića.

Predstava je to za cijelu obitelj koja na zabavan i često duhovit način prenosi ozbiljnu i važnu poruku.

Ekološka poruka o važnosti očuvanja mora

„Adriatico” je priča o intrigantnoj i intenzivnoj vezi čovjeka i mora. Priča je za sve naraštaje jer svatko će, bio on šestogodišnjak ili devedesetogodišnjak, razumjeti njenu pouku o važnosti očuvanja našeg okoliša i prirode, o važnosti mora koje pokriva sedam desetina Zemljine površine”, ističe autor i redatelj predstave Siniša Novković koji potpisuje i dramaturgiju, scenografiju, kostimografiju, glazbu, animacije te oblikovanje svjetla.

Serena Ferraiuolo, Andrea Tich i Giuseppe Nicodemo / Foto: press, HNK Ivana pl. Zajca

Serena Ferraiuolo, Andrea Tich i Giuseppe Nicodemo / Foto: press, HNK Ivana pl. Zajca

U predstavi glume Serena Ferraiuolo, Giuseppe Nicodemo i Andrea Tich koji nizom transformacija igraju višestruke uloge.

Bajkovita predstava će malu i veliku publiku povesti u otkrivanje tajni Jadranskog mora kroz napetu priču o troje oceanografa koji na dnu mora pronalaze kovčeg s blagom. Ali ne onim materijalnim. Da bi došli do njega, a dok im ograničeno vrijeme istječe, oceanografi moraju prethodno riješiti jedan zadatak… U rješavanju će im se pridružiti sredozemna medvjedica, periska i drugi ugroženi stanovnici Jadranskog mora.

Premijera i na hrvatskom jeziku

Maštovita i zaigrana, uz čudesne projekcije i songove te bojne komične elemente, predstava “Adriatico” nudi poučnu zabavu za djecu i odrasle.

Predstava je nastala u suradnji s Gradskim kazalištem mladih u Splitu gdje je izvedena u listopadu.

Svoju premijeru na hrvatskom jeziku predstava će, s istom glumačkom ekipom, na pozornici “Zajca” doživjeti u subotu, 19. prosinca u 12 sati.

(Foto: press, HNK Ivana pl. Zajca)