U svojoj ljetnoj rezidenciji u dvorištu kapucinskog samostana Art-kino održala se premijera novog dokumentarnog filma riječkog redatelja Bernardina Modrića Rock Bozon, uz koji se prikazao i komplementarni autorov dokumentarac Dugosvirajući Rock.

Političke i tehnološke promjene svoje su tragove porazbacale po svim društvenim segmentima pa tako i kulturnim te supkulturnim izdancima kojih je (riječka) rock scena nerazdvojni dio. Koje su konkretne promjene s prodorom snažne informatiziranosti društva i napretka tehnologije nastale, koje su krenule nabolje, a koje nagore što se rock scene tiče, koje se mogućnosti otvaraju njezinim sudionicima, a na koje bi trebali što prije zaboraviti neka su od pitanja s kojima se Rock Bozon pokušava uhvatiti u koštac.

Svoje mišljenje o stanju na sceni te budućnosti rock glazbe u Rijeci daju brojni članovi sa i oko te scene (glazbenici, promotori, distributeri, urednici i producenti), dok se u dokumentarcu može čuti glazba bendova Moskva, Krematorium, Sunshine Madness, Chasing Nord, The Black Room i Jonathan. Inače, Rock Bozon je svoju svjetsku premijeru imao na beogradskom međunarodnom festivalu glazbenog dokumentarnog filma Dok’n’Ritam koji je ove godine imao svoje šesto izdanje.

Dokumentarni film Dugosvirajući Rock prati rad LP ROCK udruge riječkih rockera šezdesetih, osnovane 2014. godine koja neumorno radi na promociji glazbenih sastava i organiziranju svirki, uglavnom, no ne i isključivo, na botelu Marina, gdje se nalazi službeno okupljalište članova. Modrićev film okom kamere progovara o njihovom radu.