Zamećanima je trebalo neko vrijeme da se prilagode, utakmica je igrana u terminu primjerenijem nedjeljnom obiteljskom ručku (14 sati), što se osjetilo više na izvedbi, manje na pristupu.

Domaći rukometaši nisu imali problema s napadom, gotovo pa je savršeno funkcionirao, ali su imali problema s obranom, u prvom poluvremenu primili su čak 17 pogodaka, uz dva obranjena sedmerca Tina Viskića i šest obrana Marina Sorića.

Trener Dubrovčana, legendarni vratar Vlado Šola, sve je karte na Zametu bacio u napad, tijekom čitave utakmice gosti su napadali bez vratara s igračem više u polju, što je davalo ploda u prvih pola sata, u nastavku utakmice ta je taktika djelovala kao samoubojstvo. U prvih trideset minuta gosti su postigli 17 pogodaka, u dvadeset minuta drugog dijela samo pet.

Dovoljno je bilo da Zamećani za nijansu podignu kvalitetu igre u defanzivnom dijelu da utakmica poprimi sve karakteristike revije, iako je od samog početka više nalikovala pripremnom, a manje prvenstvenom susretu.

Igor Marijanović priliku je pružio praktički svim igračima, momčad su predvodili Nikola Njegovan sa osam golova iz devet pokušaja, te Damir Vučko koji je osam pogodaka postigao iz 11 pokušaja. Šest golova dodao je Marko Pikec, krilni igrač Zameta imao je stopostotnu realizaciju u prvih 30 minuta, Marin Sorić utakmicu je okončao sa 11 obrana.

Opći je dojam da su Riječani igrali koliko je trebalo za treću uzastopnu prvenstvenu pobjedu, u idućem kolu gostuju u subotu u Bjelovaru.

Rezultati 5. kola: Zamet – Dubrovnik, Bjelovar – Trogir 25:25, Nexe – Moslavina 34:20.