Tjedan dobre dječje knjige popularna je manifestacija Gradske knjižnice Rijeka koja još od 2012. godine, kada je doživjela premijeru, skreće pažnju na važnost čitanja od najranije dobi, kvalitetne i vrijedne dječje knjige što prolaze ispod radara šire javnosti, slavi svakovrsnu kreativnost, posebno kvalitetan dizajn i ilustracije za djecu. Prigoda je to kada djeca mogu upoznati svoje najdraže pisce i ilustratore, saznati ponešto o novim dječjim knjigama te otići na izlete u prirodu s ‘knjigom’.

Tjedan dobre dječje knjige dio je programskog pravca Dječja kuća projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Organizator programa je Gradska knjižnica Rijeka, a manifestaciju financijski podupiru Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.

Sljedeće, deveto izdanje Tjedna dobre dječje knjige u 2020. godini poprimit će međunarodni karakter i postati Mjesec dobre dječje knjige koji će se protegnuti kroz cijeli travanj!

Tjedan dobre dječje knjige trajat će to 7. travnja, a cjelokupni program događanja dostupan je na portalu Gradske knjižnice Rijeka.

Kalendar događanja