U Proizvodnom parku Torpedo na Mlaci održan je Demo dan na kojem su korisnici Start-up inkubatora Rijeka prikazali svoje poslovne planove.

Timovi desete generacije Start-up inkubatora predstavili su šest novih poslovnih strategija, a kojih su kroz proteklih osam mjeseci razvijali uz pomoć mentora, partnera i specijaliziranih stručnjaka.

Događaju je nazočio i zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović koji je start-up  timovima poželio mnogo uspjeha u budućem razvijanju tvrtke, kazavši kako Grad Rijeka svojim poduzetničkim programima podržava riječke inovatore i ulaže u poduzetničku infrastrukturu. Filipović je spomenuo kako je čak 97% sredstava koje je uloženo u uređenje Proizvodnog parka Torpedo pristiglo iz EU fondova, te kako Rijeka vodi na listi povučenog europskog novca među jedinicama lokalne samouprave u šest godina hrvatskog članstva u EU. Direktor Riječke razvojne agencije Porin Dario Zorić kazao je kako će najbolji timovi po prvi puta biti novčano nagrađeni, pozdravivši stotinjak sudionika Demo dana iz osam europskih zemalja.

U izlagačkom dijelu predstavljene su nove poslovne ideje koje će timovi pokušati realizirati u narednom periodu – kuhinja s platformom za naručivanje uravnoteženih i nutritivno vrijednih obroka (Bokun), inicijativa pokretne veterinarske ambulante smještene u vozilu, inicijativa dizajniranja personaliziranih, mobilnih, samoodrživih kućica (House to go), platforma za povezivanje glazbenika i bendova (Jammeet), projekt urbane destilerije jakih alkoholnih pića (Kapela Distilling Company) te razvojna inicijativa za komercijalni probiotik za pčele (ZUS BeeOtics).

Uz izlaganja poslovnih ideja, okupljenima je prezentaciju održala Boguslawa Cimoszko Skowronski iz MIT Enterprise Forum CEE-a na temu razvoja inovacijskog ekosustava, a održana je i panel rasprava o krupnom investiranju u start-up tvrtke u kojoj su sudjelovali predstavnici domaćih i međunarodnih ‘hedge fondova’.

Članovi komisije u sastavu Boguslawa Cimoszko Skowronski, Stevica Kuharski, Vedran Blagus, Goran Čandrlić i Aleksandar Vignjević nakon vijećanja i kratke pauze donijeli su odluku o pobjednicima i dobitnicima novčanih nagrada:

1. Mjesto – 100.000,00 kn:
Kapela Distilling Company – Projekt urbane destilerije jakih alkoholnih pića
Članovi tima: Vedran Knežević i Neven Vorkapić

2. Mjesto – 50.000,00 kn:
ZUS BeeOtics – Razvoj komercijalnog probiotika za pčele
Članovi tima: Vladimir Zrnić, Filip Uljanić i Danijel Selgrad

3. Mjesto – 25.000,00 kn
Jammeet – Platforma za povezivanje glazbenika i bendova
Član tima: Matija Lukanić

Deseta generacija korisnika Startup inkubatora kroz proteklih je osam mjeseci sudjelovala na nizu radionica i predavanja koje su polaznicima omogućile da svoje inicijalne ideje oblikuju u skladu sa zahtjevima tržišta i suvremenog poslovanja. Uz to, timovima je na raspolaganju bila i mentorska mreža od preko 35 stručnjaka. Usluge Startup Inkubatora Rijeka do danas je koristilo 149 timova, odnosno 383 korisnika.

Više informacija o STARTUP inkubatoru Rijeka možete pronaći na njihovim web stranicama.