Shtriga je riječka izdavačka rijeka kuća, ili „koliba“ kako je zovu, donosi romane, novele i priče iz područja spekulativne fikcije domaćih autora na engleskom i hrvatskom jeziku. Povodom Mjeseca hrvatske knjige, predstavljena su dva nova štrigunska naslova, na engleskom jeziku: roman „What do Nightmares Dream of“ i zbirka priča „Mistress of Geese“, autorice Antonije Mežnarić.

Samom predstavljaju knjiga, kao moderatorica razgovora, prisustvovala je i Vesna Kurilić, jedna od autorica izdavačke kuće Shtriga.

Antonija Mežnarić kratku prozu objavljuje u domaćim zbirkama fantastike, a teoriju žanra u književnim časopisima. Jedna je od suosnivačica časopisa Morina kutija, te suautorica romana Flumen obscura, koji je 2015. godine nastao iz pera umjetničke skupine Fluminati. Antonija živi i diše spekulativnu fikciju; ponekad čita, ponekad piše, ali većinom prokrastinira. Osim toga, voli držati predavanja i kvizove na razne teme na festivalima fantastike, te horor, urbanu fantastiku i prepričavanja bajki i narodnih priča.

Ona nam je u razgovoru otkrila kako se kreativnim stvaranjem počela baviti od kada je naučila pisati, te inspiraciju za svoja djela vuče iz staroslavenske mitologije i folklora.