Andrej Briščik u ime Kluba mladih Rijeka istaknuo je da su upravo ovakvi projekti mladih ono zbog čega je Klub mladih Rijeka i nastao, te zajedno s Bojanom Kurelićem pozvao sve mlade koji imaju ideju ili projekt, a treba im logistička podrška, prostor i resursi, da se slobodno jave Klubu. U studenom se također mogu uključiti u drugi ciklus radionica novinarstva te postati dio RiPort novina.

Iva Matić, kao glavna urednica novina i voditeljica radionice novinarstva, predstavila je mlade novinare/polaznike radionice i autore tekstova te teme kojima se u ovom, prvom broju bave. Bilten tako donosi tekstove o toleranciji prema manjinama i subkulturama u Rijeci, lažnim klinikama za pobačaje, povijesti riječkog rocka, jogi i vrtlarstvu kao studentskim hobijima, ali i ekskluzivne intervjue s djelatnikom 3. maja te riječkom glazbenicom Mirnom Škrgatić. Na konferenciji za medije o svojim iskustvima na radionicama novinarstva govorili su autori tekstova Dominik Mrak, Silvija Starčević i Iva Mijolović.

Besplatni primjerak svog RiPorta možete preuzeti u Klubu mladih Rijeka, OKC Palach, Book Caffeu
Dnevni Boravak
, Art kinu, DSR Primorju, Gradskoj knjižnici Rijeka, Harats pubu, Cukarikafe Baru, Samovar Baru, Bar baru, Bačva pubu, Flumen Pubu, Rakhia baru, Croatia Recordsu i Filodramatici.

Kalendar događanja