Kroz projekt Treća dob čitanja nastojalo se osnažiti čitateljsku kulturu uz korištenje novih komunikacijskih tehnologija. Riječ je o programu olakšavanja, poticanja i ponovnog osmišljavanja načina čitanja za osobe treće životne dobi u 21. stoljeću. Ovom prilikom prezentirat će se rezultati projekta, dat će se pregled sadržaja provedene radionice digitalnih vještina za starije korisnike te ćemo s kolegama iz Ustanove za obrazovanje odraslih Dante razgovarati o svim mogućnostima koje nam nudi program Erasmus+.

Prijave se primaju na mail prijave.programi@gkri.hr.

Glavni cilj ovog projekta je povećanje dostupnosti novih komunikacijskih tehnologija za starije osobe i razviti kulturu čitanja kod građana starijih od 60 godina. Također je važno u ovom kontekstu razvijati kompetencije za edukatore i knjižničare koji rade sa starijim osobama kako bi prilagodili svoj rad potrebama polaznika ovog programa.

Ovaj transnacionalni projekt provodi se u suorganizaciji više dionika u obliku strateškog partnerstva i to s Ustanovom za obrazovanje odraslih Dante iz Rijeke, te europskim partnerima iz Češke (GLAFKA), Bugarske (SDRUZHENIE YUNI PARTNERS), Latvije (ARTSMART) te Italije (Unione della Romagna Faentina).

Kalendar događanja