Topla, dirljiva, emotivna, duhovita i pomalo neobična predstava „Srce veće od mene samog“ autorice i redateljice Tamare Kučinović premijerno će biti izvedena u petak, 24. rujna u 17:30 i 19:30 sati u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka. To je ujedno i prva premijera riječkih lutkara u sezoni 2021./2022. koja je stvorena pod motom „Igra je naša mjera“.

Kroz lik medvjeda Urse, čije veliko srce želi zagrliti mnoge šumske životinje, predstava progovara o emocijama i strahu od ljubavi, što je najveći čovjekov neprijatelj. Tamara Kučinović, autorica teksta i redateljica, rekla je kako je tekst stvaran u vrijeme izolacije kao refleksija na situaciju u kojoj se nalazimo. Iako izravno ne dodiruje tu temu, važno je da se upravo u ovom trenutku progovori o tome koliko je važna bliskost, koliko je važan zagrljaj i koliko je važno povjerenje.

Glumačka predstava

Predstava je glumačka i nema scenografije i lutaka, već se sve kreira u praznom prostoru pa možemo reći kako je riječ o animaciji prostora, što je točna forma jer je unutarnje bogatstvo čovjeka neopipljivo.

Predstava je za uzrast 7+, od prvog razreda osnovne škole, a dramaturg i asistent redateljice Nikša Eldan naglasio je kako se imaginacijom i vještom improvizacijom zapravo kreirao novi tekst, jako prirodan, iskren i neposredan, gdje će svatko moći prepoznati sebe. Prisjetimo se, Tamara Kučinović i Nikša Eldan tvorci su i „Zamrznutih pjesama“, najnagrađivanije lutkarske predstave u povijesti Gradskog kazališta lutaka Rijeka, a možda i naše zemlje.

Autorski tim predstave „Srce veće od mene samog“ čine i Alena Pavlović zaslužna za likovno oblikovanje, skladatelji Ivana Đula i Luka Vrbanić te oblikovatelj svjetla Sanjin Seršić, zajedno s Tamarom Kučinović.

Uz Zlatka Vicića koji je u ulozi medvjeda Urse, u predstavi igraju i David Petrović kao Zec, Tilen Kožamelj kao Sob, Almira Štifanić kao Jež, Andrea Špindel kao Tvor, Petra Šarac kao Zmija te Damir Orlić kao Mrav.

Izvedbe i ulaznice

Ursa svih poziva na svoj proplanak na pretpremijeru u četvrtak, 23. rujna u 18:00 sati, zatim na premijeru u petak, 24. rujna u 17:30 i 19:30 sati te na reprize u subotu, 25. rujna u 11:00 i 18:00 sati.

Ulaznice se mogu kupiti putem portala Mojekarte.hr ili rezervirati na mail blagajna.gklri@gmail.com te kupiti na blagajni Kazališta (Blaža Polića 3) sat vremena prije početka predstave.