Na programu druge večeri Festivala inkluzivne scene, u petak 3. srpnja, na Trgu Riječke rezolucije, održao se nastup plesnog kolektiva Magija s predstavom “Okret nazad, naprijed dva”, a u suradnji s Udrugom Spirit održala se prezentacija Uhvati film festivala.

U godini u kojoj se obilježava 5. objetnica Festivala inkluzivne scene, plesni kolektiv Magija usmjerava pogled unatrag na kreativna istraživanja, prakse i koreografske produkcije koje su ostvarili. Koriste trenutak kao izvrsnu priliku za pregled svojih dostignuća u vremenu kojem jesmo, da zastanu i razmisle na koji su način određeni procesi tekli, utjecali i oblikovali ih. Kroz prikaz kratkog opusa pokušavaju identificirati vlastite tragove i tragove publike, procjenjujući koliko se razvijaju kroz ono što je bilo i usmjeravaju na ono što treba tek doći.

Okret nazad, naprijed dva

Na programu druge večeri Festivala inkluzivne scene, u petak 3. srpnja, na Trgu Riječke rezolucije, održao se nastup plesnog kolektiva Magija s predstavom “Okret nazad, naprijed dva”

Izvođači: Tamara Bračun, Anja Bebić, Anika Cetina, Jasnica Desnica, Adrijana Dukić, Isabella Hujić, Kristina Kovačić, Zvonimir Kvesić, Karla Lazović, Sanja Polić, Martina Rukavina, Anita Rumac, Marina Stanger, Eleonora Magdalena Vrdoljak.

Održana prezentacija Uhvati film festivala

Uhvati film je međunarodni festival koji se organizira i odvija u četiri države i slovi za jednog od najoriginalnijih i najkvalitetnijih u regiji. Akteri filmova su osobe sa invaliditetom, a godišnje se zaprimi po nekoliko stotina filmova iz cijelog od kojih se na Festu prikaže najboljih 30ak. Uhvati film je zabavan, edukativan, provokativan, i iznenađujuće stvaran. Osim po kinima, Uhvati film gostuje u školama, knjižnicama, fakultetima i drugim mjestima. Predstavljen je u više od 50 gradova kroz 6 država. Ove godine postaje punoljetan sa svojim 18. izdanjem.

Okret nazad, naprijed dva

Uhvati film

Za Hrvatsku je partner Festivala udruga SPIRIT iz Rijeke, a filmovi koje će prezentirati su sljedeći: Speachless (Švicarska), Tempo (Kanada), The complicated dance to the wheels of life – (Filipini), Waltz- (Indija), Casatalentos – (Španjolska), 4 solos in the wind – (Rusija).