Predsjednik Vlade Orešković primio izaslanstvo Europskih sveučilišnih igara
Foto: Vlada.hr

Riječ je o jednom od najvećih sportskih događaja ikada održanih u Hrvatskoj, kojem će domaćini od, 12. do 25. srpnja, biti Zagreb i Rijeka. Više od 5000 studenata, iz preko 40 europskih zemalja i više od 400 sveučilišta, natjecat će se u 21 sportu. Iako natjecanje započinje danas, svečano otvorenje održat će se sutra na atletskom stadionu Sportskog parka Mladost. Hrvatsku će predstavljati oko 850 sportaša, studenata sa 16 hrvatskih sveučilišta.

Prve Europske sveučilišne igre održane 2012. u Cordobi, druge 2014. u Rotterdamu, dok se u Zagrebu i Rijeci održava treće izdanje ovog natjecanja.

Više od 5000 studenata, iz preko 40 europskih zemalja i više od 400 sveučilišta, natjecat će se u 21 sportuPozdravljajući izaslanstvo Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016., predsjednik Vlade Tihomir Orešković zahvalio se svima za doprinos u organizaciji Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016., istaknuvši da se radi o najvećem sportskom događaju ikada održanom u Hrvatskoj. “Ovo će biti prekretnica za hrvatski sport”, dodao je. Izrazio je uvjerenje kako će Hrvatska biti odličan domaćin, zaželjevši svima puno uspjeha na predstojećim Europskim sveučilišnim igrama.

Predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza i Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016. Zrinko Čustonja, predsjednik Međunarodne federacije sveučilišnog sporta Oleg Matytsin i predsjednik Europske sveučilišne asocijacije Adam Roczek zahvalili su predsjedniku Vlade i svim institucijama Republike Hrvatske koje su pomogle prilikom organizacije ovog velikog sportskog događaja.

Kao počasni predsjednik Organizacijskog odbora ESI 2016, predsjednik Vlade Tihomir Orešković, danas će otvoriti Europske sveučilišne igre Zagreb – Rijeka 2016. na atletskom stadionu Sportskog parka Mladost.