surlice, dani surlica, vrbnik

U dvije nedjelje, na početku i kraju priredbe, na trima lokacijama u Vrbniku (na trgovima Škujica, Placa i Glavača) organizira se degustacija šurlica s raznim prilozima uz vina vrbničkih vinara. Nakon programa u nedjelju 15. srpnja, šurlice će se moći kušati čitav tjedan u restoranima i konobama Vrbnika, a ugostitelji će ih spravljati na način kako se ona stoljećima pripremala u Vrbniku i širem otočkom kraju.

Dane šurlica ove godine prati raznovrsan i bogat glazbeni program, prezentacija izrade šurlica te prigodna ponuda autohtonih gastro proizvoda i suvenira, sira, maslinovog ulja, likera, smokava, vina… Ova jedinstvena gastronomska manifestacija postala je zaštitni znak krčke turističke ponude i vodeći događaj sezone što potvrđuje odlična posjeta i zadovoljstvo posjetitelja.

Manifestaciju „Popi’ i pojedi“ krajem kolovoza okrunit će Dani vina otoka Krka na kojoj kao posebni gosti nastupaju vinari Osječko-baranjske županije. Priredba posvećena vinu naišla je na odličan odaziv posjetitelja, a obilježavaju je i zanimljive izložbe i prezentacije vinogradarske i vinarske opreme.