Povratak Bakovića na Kantridu

Prije polaska na Bjelolasicu i zajedničkog ručka, bijeli su odradili trening na sunčanoj Kantridi u dobrom raspoloženju. Jedini van stroja bio je Davor Landeka, čije lice i nije bilo za fotografirati nakon subotnjeg sudara s Vukmanom. Slomljen nos s pomakom namješten je odmah nakon utakmice, a bespoštednom veznjaku u srijedu predstoji kontrola i vađenje tampona nakon kojega bi se Landeka trebao pridružiti momčadi na Bjelolasici kao 20. igrač. Zvuči nevjerojatno nakon pogleda na otečeno lice i flastere na njemu, no to je Landeka koji se ne predaje.

Među igračima koji su nakon nizanja krugova pod nadzorom Zorana Škerjanca odradili i dio treninga u teretani bilo je novo/staro lice Duje Bakovića. Prije više od dvije godine napustio je Kantridu Baković, no sada se vraća u puno boljim okolnostima.

– Presretan sam što sam se vratio na Kantridu u svoj klub nakon dvije godine, pogotovo u ovoj situaciji u kojoj je klub na prvom mjestu, a na nama je da pokušamo ostati tu gdje jesmo. Iz utakmice u utakmicu trebamo dati sve od sebe – rekao je Baković (24) kojemu je nakon treninga preostao još potpis dvogodišnjeg ugovora. Upoznavanje s ekipom neće biti potrebno, s obzirom da dobar dio igrača poznaje od prije svog odlaska s Kantride.

Grb NK RijekaŠto trener očekuje od vas te koja su vaša očekivanja?

– Tek sam sad stigao na brzinu tako da će sada biti vremena za razgovor s trenerom, a moje je samo da treniram, da se nametnem i sudjelujem u uspjesima kluba – poručio je još jedan ovosezonski povratnik na Kantridu.

Nenad Gračan odvest će svoje igrače u visine kako i priliči klubu s vrha ljestvice, no plan je da se igrači spuste čvrsto na zemlju.

– Plan je da se malo maknemo iz Rijeke, da budemo sami zajedno, popričamo i osvježimo se za nastavak prvenstva – objasnio je Gračan “bijeg” iz euforične okoline koja se stvorila na Kvarneru nakon preuzimanja prvog mjesta. Rijeka će na Bjelolasici boraviti do subote.

Raspoloženje igračima trebala bi dodatno podignuti isplata dijela dugovanja, a zato je na Kantridi boravio i predsjednik Turčić koji se priključio igračima i stručnom stožeru na zajedničkom ručku.

Raspoloženje zato nije trebalo podignuti Denisu Ljuboviću, ne zbog dvije dobre utakmice zaredom već zbog potpisa najvažnijeg ugovora u životu. Ljubović je u ponedjeljak stao sa svojom izabranicom pred matičara te uplovio u bračnu luku. Čestitamo!

(Press HNK Rijeka)