Povodom 100. godišnjice odigravanja prve službene utakmice na Stadionu Kantrida, Slobodna država Rijeka (Stato libero di Fiume), u suradnji s Hrvatskom poštom predstavila je razglednice, markice, kuverte i pečat.  U subotu, 1. lipnja ove godine, u glavnoj pošti na riječkom Korzu, na odjelu pismovnih pošiljaka, nalazit će se i prigodni žig koji će biti otisnut na sve razglednice i kuverte koje tog dana budu poslane iz Rijeke, unutar Hrvatske, ali i diljem svijeta.

Na konferenciji za novinare član Predsjedništva SDR-a Zlatko Moranjak i predsjednik ove Udruge Igor Linardić podsjetili su kako je prva službena utakmica na riječkom stadionu odigrana 1. lipnja 1913. godine između domaće Victorije i Građanskog, a završila je rezultatom 3:0 za domaćine.
 
Udruga Slobodna Država Rijeka od 2006. godine redovito jednom godišnje izdaje prigodne markice. Nakon prošlogodišnje kojoj je tema bila stogodišnjica potonuća Titanica, ove godine tema je stadion Kantrida. Autor markice je poznati riječki filatelist Ivan Martinaš koji je za ovu prigodu iskoristio staru fotografiju stadiona, iznad koje se nalaze grbovi klubova koji su nekoć koristili stadion kao svoju bazu. To su Victoria, Olimpia, Gloria, Fiumana, Kvarner i Rijeka. Na prigodnoj kuverti nalazi se još jedna stara slika stadiona uz podjetnik na datum, sudionike i rezultat te utakmice.
 
Moranjak je, između ostalog, podsjetio i kako je za izgradnju stadiona na Kantridi zaslužna skupina ljudi koji je trčala marataon koja je zapravo idejni začetnik cijele priče, a to su Enco Forenpoher, Margan, Brana Novaković i Roman Prestini.
 
Kuvertu, markicu i razglednicu svi zainteresirani građani moći će kupiti po cijeni od 20 kuna.

Kalendar događanja