knjiga

Riječ je pilot projektu Odjela za kulturu grada Rijeke koji je pokrenut u skladu sa Strategijom kulturnog razvitka grada Rijeke za razdoblje od 2013. do 2020.

Za taj projekt predviđeno je ukupno 45.000 kuna iz Gradskog proračuna.

Zainteresirani pisci i spisateljice mogu se kandidirati za tromjesečnu potporu od 15.000 kuna bruto ili polugodišnju od 30.000 kuna koje bi omogućile posvećivanju književnom stvaralaštvu u tom razdoblju. Pravo na prijavu imaju autori koji djeluju na riječkoj književnoj sceni a prijave će procijeniti Kulturno vijeće grada Rijeke za nakladničku, knjižnu i knjižničnu aktivnost.

Izabrani dobitnici potpora će morati svakog mjeseca dostavljati izvješća o svojoj aktivnosti, a mjesečna isplata potpora će se obustaviti ako korisnik ne dostavi zadovoljavajuće izvješće.

Po završetku razdoblja u kojem dobija potporu, korisnik će dostaviti završno izvješće i rukopis napisan u tom razdoblju. Rukopis će se objaviti u elektroničkom formatu na stranicama Gradske knjižnice Rijeka kako bi svi njeni članovi mogli ocijeniti rad te kako bi se ostvarila povratna informacija autoru od čitatelja.