Program je počeo tribinom u RiHubu o omladinskom i nezavisnom izdavaštvu naziva Antifašizam nekad i sad. Govornici su bili novinari i nezavisni izdavači, dok je panel moderirao Hajrudin Hromadžić. Nakon toga je u istom prostoru otvorena izložba anarho-komunističkih i situacionističkih fanzina iz zbirke talijanskog umjetnika Giovannija Morbina. Morbin je prikupljao primjerke različitih angažiranih i radikalnih časopisa te ih je čuvao ne samo zbog njihove društvene poruke, već i zbog njihove estetske vrijednosti i umjetničke inovativnosti.

Ipak, u programu se najviše isticao koncert partizanskih i antifašističkih pjesama u Palachu u koji su bili uključeni zborovi iz različitih dijelova Hrvatske. ZborXop i Domaćigosti iz Zagreba, Praksa iz Pule te lokalni VINS i Jeka Primorja zabavljali su publiku uz stare ali ne i zaboravljene revolucionarne himne i angažirane popularne pjesme, od Po šumama
i gorama
i Bella Ciao do pjesama kao što je Vjeran pas. Za vrijeme trajanja koncerta organizirano je i besplatno kuhanje za zajednicu Radnička hrana za građansko nepce.

Kako je veliki antifašistički dan u Rijeci izgledao pogledajte u video prilogu!