Sukladno novoj Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a u cilju smanjenja rizika od potencijalnog prijenosa bolesti COVID-19, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka i njegove dislocirane zbirke, Muzejska zbirka Kastavštine u Kastvu i Memorijalni centar Lipa pamti u Lipi, zatvoreni su za posjetitelje od 2. do 17. travnja.

U tom će se razdoblju sve aktivnosti muzeja odvijati online, a sve će se obavijesti moći pratiti na mrežnim stranicama Muzeja i na društvenim mrežama kako bi PHMP na taj način ostao u kontaktu s posjetiteljima.

Virtualni muzej

ONLINE EDUKATIVNI PROGRAM “KUĆNA ČUDOTVORNICA”

Na web i Facebook stranici Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka i Čudotvornice objavljivat će se online edukativna videa i radionice za djecu i mlade s temama iz muzejskog fundusa, stalnog postava i izložbi.

ONLINE EDUKATIVNI PROGRAM “SPOMENICI PRIČAJU”

Putem aplikacije Zoom nastavit će se s projektom Spomenici pričaju za učenike mlađih razreda osnovnih škola.

ONLINE IZLOŽBE

PROTOCI (Fluxes)

Organizatori: Consiglio nazionale delle ricerche (Nacionalni savjet za istraživanja), Università di Bologna (Sveučilište u Bologni), Grad Solin, Razvojna agencija Splitsko-dalmatinske županije RERA, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Izložba je dostupna na poveznici: http://myportheritage.eu

GRANICE – IZMEĐU REDA I KAOSA

Organizator: Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Izložba je dostupna na poveznici: http://granice.ppmhp.hr/.

Muzej je i ostalim svojim sadržajima prisutan u virtualnom svijetu: na web stranicama http://ppmhp.hr/ , http://mzk.ppmhp.hr/  i http://lipapamti.ppmhp.hr/ .

Na facebook stranicama također se, i to dnevno objavljuju zanimljivosti iz rada muzeja, a tekstovima i kratkim video pričama predstavlja Guvernerova palača u kojoj je smješten, bogati muzejski fundus, ali i zanimljivosti rada „iza scene“.

Prisutni su i na YouTube kanalu https://www.youtube.com/channel/UC10rJeHJHvmD2CvfYv2FZRw, i aplikaciji TikTok: https://www.tiktok.com/@ppmhp