Zbog trenutne nemogućnosti održavanja javnih događanja, udruga LORI je povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije pokrenula online kampanju s ciljem informiranja javnosti o homo/bi/transfobiji u društvu.

Kako udruga LORI od 2012. godine radi na smanjenju homo/bi/transfobije u obrazovanju u Hrvatskoj, ovom kampanjom želi istaknuti važnost edukacije o LGBTIQ temama u školama te upoznati javnost s nasiljem i diskriminacijom s kojima se mladi suočavaju tijekom školovanja.

LORI će stoga od 15. svibnja do 12. lipnja na svojoj mrežnoj stranici objaviti niz tekstova na tu temu, a na svom Youtube kanalu i društvenim mrežama video svjedočanstva LGBTI mladih o njihovim iskustvima iz školskog okruženja.

Prvi članak o važnosti edukacije o LGBTIQ temama u školama možete pronaći ovdje.

Pogledajte prvo video svjedočanstvo o iskustvima mladih LGBTI osoba.

Obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije danas se, osmu godinu zaredom, pridružio i Grad Rijeka isticanjem dugine zastave na pročelju zgrade na Korzu.

Ovogodišnja globalna tema je “Prekinimo šutnju” kojom se želi javnosti, donositeljima odluka i institucijama ukazati na nepovoljan položaj LGBTI osoba u društvu i s kojim se teškoćama one suočavaju zbog svoje seksualne orijentacije, rodnog identiteta i/ili rodnog izražavanja.