HNK Rijeka

Gradska knjižnica Rijeka organizira brojne edukacijske programe i programe poticanja čitanja, dok škola nogometa ima cilj da odgoji i oblikuje komplene osobe koje su uspješne u sportu ali isto tako i obrazovane. Ovim šaljemo poruku da je čitati važno te da je važno imati široke interese. Ovo će sigurno biti zabavan projekt s kojim ćemo sa zadovoljstvom rušiti predrasude da nogometaši ne čitaju i da djeca nisu zainteresirana za knjigu – kaže Gorana Tuškan Mihočić iz Gradske knjižnice Rijeke.

“Knjigomet” se sastoji od cijelog niza aktivnosti, a prije svega treba istaknuti najveću i najvažniju novost. Svi polaznici Škole nogometa dobivaju pravo besplatne članarine u Gradskoj knjižnici Rijeka. Nakon učlanjivanja moći će nesmetano koristiti sve odjele i ogranke i usluge Knjižnice, koji se protežu od centra, preko Turnića i Zameta do Drenove. Škola nogometa HNK Rijeka broji 350 djece polaznika uz stotinjak u školskoj igraonici u šest kategorija: juniori, kadeti, stariji pioniri, mlađi pioniri, stariji morčići, mlađi morčići.

U stacionarima na igralištima oni će pak moći koristiti knjige s temom iz različitih područja, a posebno one vezane uz nogomet i sport. Uz članstvo i mogućnost posuđivanja knjiga organizirati ćemo interaktivne sadržaje – gostovanja sportaša, naših prvotimaca, autora knjiga…koji će polaznicima škole nogometa prenijeti svoja bogata iskustva u sportu i važnost čitanja i obrazovanja prenositi najmlađima – napomenula je direktorica HNK Rijeke koja se zahvalila I pokrovitelju projekta tvrtki Metronet i medijskom pokrovitelju – Novom listu.

Izražavam zadovoljstvo što smo bili u poziciji podržati ovako sjajnu akciju.  I dalje ćemo podupirati sve one aktivnosti koje su usmjerene mladima, sportu i kulturi. Ovo je početak naše suradnje sa širom društvenom zajednicom I uvjeren sam u sjajan uspjeh ove inicijative – rekao je Dejan Sablić iz Metroneta.

Uvijek nam je drago surađivati s našim prijateljima iz HNK Rijeke, a pogotovo kad su akcije u kojima su uključena I djeca. Nadam se da će ova poveznica škole i edukacije naići na interes i u Novom listu I to najviše kroz stranice našeg Školskog priloga i Viktorije – istaknuo  je Zoran Bubnić iz marketinga Novog lista.

Djeca će u knjižnicama sigurno pronaći nešto što će pobuditi njihov interes za čitanje te štivo koja će ga navesti da nadalje čita i razvija sve opisane vještine i sposobnosti. Kad jednom postanu članovi knjižnice i dobiju svoju člansku iskaznicu, djeca mogu dolaziti samostalno ili s prijateljima, posuđivati i vraćati knjige te tako razvijati osjećaj odgovornosti.

U knjižnici im je omogućeno ponavljanje gradiva, pisanje zadaće te provođenje slobodnog vremena u druženju uz društvene igre iščekujući trening ili početak škole.