Riječko kazalište za mlade na engleskom jeziku TRY theatre u nedjelju je premijerom predstave Resistance u izvedbi mlađe osnovnoškolske grupe otvorilo tjedan predstava, koji se nastavlja u srijedu premijerom predstave V for Verona u izvedbi starije osnovnoškolske grupe.

Resistance je komedija smještena u period drugog svjetskog rata. Mladi vojnici Hitlerove vojske nezadovoljni su manjkom sudjelovanja u ‘ozbiljnim’ poslovima, te se odluče na pothvat koji će ih dovesti u neviđene nevolje. Uz pomoć prerušenih vojnika sile otpora, mladi vojnici se nesvjesno okreću protiv Reicha, i nađu se u vrlo zapetljanoj situaciji.
Kroz zanimljive likove i komične situacije, Resistance mladima približava povijest na vrlo zanimljiv i u suštini vedar način.

‘Jer težu kob još nitko nije žeo, no Julija i mili njen Romeo.’ – ovim riječima je veliki William Shakespeare završio dramu ‘Romeo i Julija’, koja će u povijesti ostati zabilježena kao najveća ljubavna tragedija svih vremena. Tko bi rekao da će, nekih 400 godina kasnije, TRY theatre preuzeti njegovo djelo i učiniti ga… pa, manje tragičnim.

Bazirajući se na Shakespeareovom originalu, umjetnički direktor TRY theatrea Ivan Verunica u suradnji s učenicom Lisom Mihalec preselio je iste likove i zaplete u puno modernije i komičnije okruženje u kojem je Julija opsjednuta društvenim mrežama a Romeo vozi Lamborghini.

Predstave Resistance i V for Verona, svaka na svoj način, približavaju teške teme mladima te kroz komične likove i zaplete osiguravaju večer punu smijeha.

Predstave su namijenjene osnovnoškolcima i srednjoškolcima te roditeljima, profesorima i stručnim suradnicima u školi. Iako se predstave izvode na engleskom jeziku, imaju hrvatske titlove.

Predstave možete pogledati u idućim terminima u dvorani Filodrammatica:

Resistance: 11. i 12.5. u 18h
V for Verona: 9.,10.,11. i 12.5. u 19h

Ulaznice se mogu kupiti pola sata prije početka predstave u Filodrammatici po cijeni od 20 kuna.

Rezervacije karata: try@trytheatre.org

Oznake