U organizaciji udruge „Koga briga“, u nedjelju, 9. rujna, na plaži kod beach bara Morski prasac na Kantridi održao se humanitarni plivački polumaraton „S prasca na prasca“, kojim su uspješno prikupljena sredstva za 42 riječka mališana koja žive ispod granice siromaštva. Akcija je organizirana po četvrti put, a pomaže djeci i obiteljima pod skrbništvom riječkog Centra za kulturu dijaloga i Udruge Šarolija.

U polumaratonu je ove godine sudjelovalo 105 plivača, a plivao se na trasi dugoj kilometar i pol, od plaže Bivio do plaže kod Stadiona Kantrida, nakon čega je kod bara „Morski prasac“ organizirana fešta uz srdele, vino i bend „Kantridersi“. Prvi su na cilj došli Damjan Gardašanić i Meri Mataja.

Sav prikupljen novac od kotizacije za polumaraton, prodaje majica, donacija i humanitarnog kuhanja brudeta namijenjen je projektu naziva „Moje mjesto pod suncem“ koji provode spomenute udruge.

Humanitarna akcija je rezultat inicijative entuzijasta okupljenih oko Plivačkog kluba Forca koji su željeli pokazati da se uz dobru volju može napraviti značajna promjena za nečije živote i proširiti pozitivna
energija i svijest o problemima.