Sinoć je u galeriji Kortil u HKD-u na Sušaku otvorena nova izložba pod nazivom “Pjevanje nad kostima”. Ova izložba predstavlja umjetničke radove i instalacije šesnaest autorica šireg riječkog područja i njihovih gošći, koje međusobno povezuje prijateljstvo i ljubav prema umjetnosti.

Izložba “Llamar o tocar a la puerta”, odnosno “Pjevanje nad kostima”, inspirirana je knjigom “Žene koje trče s vukovima”, autorice Clarisse Pinkole Estes. Prema riječima jedne od kustosica i autorica izložbe, Darije Žmak Kunić, tu su knjigu o Divljem svijetu i Divljoj ženi sve autorice pročitale u jednom trenutku svog života.

Izložba se bavi se bezvremenskom povezanošću žena i arhetipskog, ponire u tajne životnog ciklusa od rođenja do smrti. Na bajkovit način kuca na vrata duboke ženske psihe koja nije nijema na arhetipsko, intuitivno, seksualno i cikličko.

Izložba Pjevanje nad kostima

Autorice čiji su radovi prisutni na izložbi su: Jasna Šikanja, Celestina Vičević, Ela Štefanac, Frida Šarar, Nives Žarković, Sara Salamon, Andrea Knežević, Mirna Kutleša, Sandra Kordić, Iva Gobić, Silvija Đolonga, Izabela Peculić Stančić, Adela Vilić Miloš, Ivana Butković, Darija Žmak Kunić, Melita Sorola Staničić.

Za sve one koji nisu bili na otvorenju (ili možda žele ponovno svratiti), izložba je otvorena do 6. studenoga, stoga ne propustite pogledati.

U videu možete pogledati dio radova i kratke razgovore s nekoliko autorica.

Kalendar događanja