Učenici i profesori škole za obilježavanje svog dana pripremili su program „EU-song“ u sklopu kojeg su se učenici predstavili glazbenim točkama, a najuspješnije izvedbe birali su članovi stručnog žirija u sastavu Ivona Maričić Kukuljan, Sandro Bastijančić, Olja Dešić i Vojko Obersnel.

Okupljene je pozdravila ravnateljica škole Sonja Lefler, a što su učenici vrijedno pripremali za ovaj dan došao je poslušati i riječki gradonačelnik Marko Filipović koji je čestitao 205. rođendan škole.

„Mnogo je naših poznatih Riječana iznjedrilo iz ove škole koji su svojim radom i postignućima na raznim poljima ostavili neizbrisiv pečat u povijesti našega grada. Siguran sam da će i iz današnjih školskih klupa stasati ljudi koji će svojim sposobnostima i znanjima promicati ime ove škole i Rijeke diljem svijeta. I zato moram zahvaliti svim generacijama profesora koji su ovdje odgajali i obrazovali učenike, spremajući ih za nove školske, ali i životne izazove. Vjerujem da danas sa zadovoljstvom gledaju odrasle ljude u čijem su odgoju i oblikovanju sudjelovali“, čestitao je gradonačelnik Filipović.

Valja reći kako je ovo bio šesti po redu „EU-song“ učenika Osnovne škole Trsat, a kako je istaknula ravnateljica Lefler, riječ je o manifestaciji u čijoj pripremi i realizaciji uživaju i učenici i profesori.