PH za djevojčice i dječake // Državno prvenstvo za dječake i djevojčice (U14), održano je 25.05.2013. godine u Rijeci. Nastupilo je 288 natjecatelja iz 44 kluba. Uz brojnu publiku, prikazane su odlične borbe a JK “Rijeka“, kao dugogodišnji organizator, održao je visoki organizacijski nivo i uz brojne judo manifestacije i događaje opravdao svoju parolu “Rijeka city of judo“.

Od domaćih natjecatelja treba istaknuti Petra Stanišića u kategoriji -34kg. On je u prvom kolu izgubio od Perić Timona (Mladost-Osijek), zatim je u repasažnim borbama pobijedio Jelenić Emanuela (Dubrovnik), zatim Renić Nikolu (Mladost-Zagreb), te je u borbi za treće mjesto pobijedio svog klupskog kolegu, Zbašnik Renea. Time je osvojio brončanu medalju dok se Rene Zbašnik morao zadovoljiti sa 5. Mjestom.

U kategoriji -38kg, Dino Šušnić, On je u prvom kolu pobijedio Mlinac Nikolu (Lika-Zagreb), zatim je izgubio od Šipek Filipa (Samobor), da bi u repasažu pobijedio Mičić Harija (Zadar), zatim Kraljević Luka (Slano), da bi u borbi za treće mjesto pobijedio Mijić Luku (Zadar). Time je Dino Šušnić osvojio brončanu medalju.

UKUPNI POREDAK:

1.mjesto JK“Samobor“

2.mjesto JK“Lika-Zagreb“

3.mjesto JK“Panda“-Zagreb

Oznake