Primorsko-goranska županija raspisala je Javni poziv za dodjelu stipendija studentima deficitarnih zanimanja u akademskoj 2023./2024. godini za 37 stipendista u iznosu od 132,72 eura mjesečno tijekom deset mjeseci.

Županijska pročelnica za odgoj i obrazovanje Edita Stilin na jučerašnjoj konferenciji za medije rekla je kako dvadeset i jedan stipendist, koji ostvaruje pravo iz akademske 2022./2023. godine, nastavlja s korištenjem stipendija, a stipendirat će se novih šesnaest studenata studija matematike, logopedije, biologije, geodezije, farmacije, kemije, elektrotehnike, socijalne pedagogije, računarstva, socijalnog rada, strojarstva, geografije i psihologije.

Natječaj za stipendije od 132,72 eura objavljen je 23. listopada 2023., a u prijedlog novog proračuna uvršteno je povećanje županijskih stipendija na 160 eura.

Deficitarna zanimanja određena su u suradnji s gospodarskom i obrtničkom komorom te Zavodom za zapošljavanje, a natjecati se mogu redoviti studenti preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija do završne godine studija, koji imaju prebivalište u županiji, a u posljednje dvije godine školovanja ostvarili su prosjek ocjena od najmanje 3,00.