U petak i subotu 27. i 28. svibnja na Gatu Karoline Riječke održavat će se eno-gastro festival WineRi koji će okupiti šezdesetak izlagača vina i ostalih proizvoda povezanih s vinom.

Festival je namijenjen uspostavljanju suradnje između proizvođača hrane i vina te ugostitelja, ali i ostalim posjetiteljima koji će se moći upoznati s proizvodima 60 izlagača s više od 250 etiketa vina iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Osnovni naglasak ovogodišnjeg festivala je na vinima proizvedenim od autohtonih vinskih sorti, ne samo Kvarnera nego i drugih krajeva. Uz vino, festival uključuje i ponudu sireva, suhomesnatih proizvoda, proizvoda iz mora, mesa te proizvoda od drva i pizza peći.

Festival WineRi na konferenciji za medije najavili su upravitelj Zadruge vinara „Proizvođačka organizacija Vina Kvarnera“ Žarko Stilin, gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, Dana Jovanović Drpić u ime Primorsko-goranske županije i Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ-a, Renata Vincek iz Turističke zajednice Kvarnera, Saša Torbica iz Turističke zajednice grada Rijeke te Marta Filipović iz Jamnice.

Promocija eno-gastro ponude našeg kraja, Hrvatske te susjednih zemalja

„Svi posjetitelji će za ulaznicu u iznosu 100 kn i kauciju za čašu u iznosu 20 kn moći kušati preko 250 različitih etiketa vina, a svi ugostitelji imaju priliku dobiti besplatan ulaz. Kako će se u subotu, 28. svibnja na Gatu Karoline Riječke održati i Kvarnerskog festivala mora i pomorske tradicije Fiumare, uz naša dva festivala posjetitelji će imati priliku uživati u dva festivala na korak do mora“, kazao upravitelj Zadruge vinara Stilin.

U ime Grada Rijeke kao sponzora festivala riječki gradonačelnik Marko Filipović izrazio je zadovoljstvo što se nakon dvije pandemijske godine u naš grad vraća ovaj festival sa čak 60 izlagača, na taj način prezentirajući eno-gastro ponudu našeg kraja, ali i cijele Hrvatske te susjednih zemalja.

Kako su istaknuli predstavnici turističkih zajednica, ovaj festival predstavlja najbolji primjer promocije destinacije, a i odličnu nadopunu projektu Turističke zajednice grada Rijeke Riječke gastronomske luke.

Festival se održava 27. i 28. svibnja od 14 do 20 sati, a 27. svibnja od 20,30 sati će se u baru Karolina na Gatu Karoline Riječke održati ,,WineRi after party” uz DJ-a.

WineRi 2022

Besplatna ulaznica za ugostitelje

Ugostitelji koji se zaključno s 25. svibnje akreditiraju putem e-mail adrese marketing@aha.hr dobit će besplatan ulaz, budući da je cilj održavanja ovog festivala je upravo spajanje proizvođača s posrednicima odnosno ugostiteljima.

Organizator Međunarodnog eno-gastro festivala WineRi 2022 je Zadruga vinara „Proizvođačka organizacija Vina Kvarnera“ u suradnji sa tvrtkama Promocija i aha marketing te Karolina barom i udrugama AHA, Žlahtina i Kvarnerska kvaliteta.

Sponzori festivala su Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka, Turistička zajednica Kvarnera, Turistička zajednica grada Rijeke, Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije te Jamnica d.d. Pokrovitelji festivala su Ured predsjednika Republike Hrvatske i Ministarstvo turizma i sporta.

Podupiratelji i partneri festivala su Hrvatska turistička zajednica, Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska obrtnička komora odnosno komora Primorsko-goranske županije i Udruženje obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle, Kostrena te tvrtke.

Također,  ostvarena je i suradnja sa Sekcijom krojača i modnih dizajnera Udruženja obrtnika Rijeka te će predstavnice sekcije sašiti kreacije za desetak izlagača, kako bi se i na taj način ukazali na važnost podupiranja obrtništva.

Kalendar događanja

Izložba
 • 09.04. – 27.04.
 • (19:00)

Izložba “Budi susjed!” i Urbani separe u Galeriji Kortil

Izložba pokazuje što se dogodi Rijeci kada se spoji deset tisuća susjeda, posjetitelja, stručnjaka, volontera, institucija, partnera, turista i mjesnih odbora...

Detaljnije

Radionica
 • 20.04.
 • (12:00)

Geštalt psihološka radionica

Geštalt psihološka radionica o gaslightingu na kojoj će psihologinja Mia Rukavina nastojati stvoriti prostor za holistički pristup temi s fokusom na osnaživanje žena...

Detaljnije

Izložba
 • 19.04. – 20.04.
 • (12:00)

Izložba na Sajmu 3N: Napusti normalne naprave

Zagrebačka Radiona te slovenski kolektivi Cirkulacija2 i BridA sudjeluju u izlagačkom dijelu Sajma 3N: Napusti normalne naprave u dvorani Filodrammatice...

Detaljnije

Druženje
 • 23.04.
 • (18:30)

Upoznaj umjetnika u MMSU-u: Vlad Nancă

Rumunjski umjetnik Vlad Nancă, koji je trenutno u Rijeci na umjetničkoj rezidenciji Kamov, predstavit će nam svoju dvadesetogodišnju karijeru...

Detaljnije

Predavanje
 • 25.04.
 • (13:00)

Predavanje „EU projekti – moj izbor za karijeru!“ na Filozofskom fakultetu

Predavanje će održati Srđan Kerčević iz Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije....

Detaljnije

Književni susret
 • 26.04.
 • (18:00)

Impulse festival: Promocija “Antologije hrvatske i srpske slem poezije” u GKR-u

Jedinstveni kulturni poduhvat koji na jednom mjestu okuplja 64 pjesnika i pjesnikinje iz dviju susjednih država koji na 368 stranica predstavljaju svoju poeziju ...

Detaljnije