Na tribini su sudjelovali Nikica Zdunić, nagrađivana autorica filma “Sovjetski psi”, Sara Solomon i Goran Nježić, autori filma “Ples bijelog ljeta”, Nikola Stojaković, redatelj “Mi smo vidjeli ljeto”, Noemi Ribić, autorica animiranog filma “Odrasti u malo drvo” i Sara Blažić, autorica filma “Camera roll”.

U dvorani Art-kina prikazana su dva bloka filmova, „Međuigra” i „Levitacija” u kojima su posjetitelji imali prilike pogledati osam filmova.

Za kraj petka bogatog programom, u SKC galeriji u Palachu otvorena je izložba GIF-ova naziva “U tren oka” kao dio popratnog progama festivala. Izložba je produkt radionice video mapiranja pod vodstvom Damjana Šporčića te je kroz tridesetak radova međunarodnih autora prostor galerije pretvorila u poseban audio-vizualni doživljaj. Kustosica izložbe je voditeljica Galerije SKC Elena Apostolovski.

Šesti Međunarodni studentski filmski festival organizira Studenski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Udrugom Filmakiv, a ovogodišnji program traje od 17. do 20. listopada u Art-kinu u Rijeci.

Više pogledajte u videu u produkciji STIFF festivala te u velikoj fotogaleriji.