Izabranici Zlatka Dalića stigli su do druge pobjede i šest bodova u tri utakmice na otvaranju kvalifikacija.

Malta se pokazal teškim protivnikom i Hrvatska je do vodstva stigla u 62. minuti. Barišić je oštro ubacio s lijeve strane, a Perišić je iz neposredne blizine poentirao – 1:0. Samo dvije minute kasnije, nakon novog ubačaja Barišića, lopta se odbila do Vlašića, ali njegov udarac iz sjajne pozicije u kaznenom prostoru otišao je pored gola.

Ipak, Hrvatska je do drugog gola stigla u 75. minuti kada su nakon kornera dva igrača Malte krenuli u skok, a jednog je lopta pogodila u ruku – penal za Hrvatsku.

Modrić je preuzeo odgovornost i u 136. nastupu postigao gol – 2:0 Već u drugoj minuti Badelj je pronašao Vlašića, ali njegov udarac u sjajnoj prilici, otišao je pored gola.

Hrvatska je pobjedu potvrdila u 90. minuti. Perišić je pobjegao braničima Malte i sjajno proigrao Brekala kojem je preostalo gurnuti loptu u praznu mrežu – 3:0.

U 14. minuti Juranović je lijepo prošao po desnoj strani i ubacio. Pašalić je pucao glavom, lopta je u visokom luku išla prema golu, ali greda je spasila goste.

Sedam minuta kasnije Oršić je ubacio s lijeve strane, Pašalić je imao vremena smiriti loptu u kaznenom prostoru, ali njegov udarac završio je u bloku.

Malta je najbolju situaciju imala u 17. minuti. Pisani je primio loptu i pokušao prebaciti Juranovića kojega je lopta pogodila u ruku, ali sudac se nije oglasio.