Zbog velikog interesa publike, film “Murina”, uz gostovanje glavne glumice Gracije Filipović, premijerno je prikazan u dvostrukom terminu, u dvorani i u Ljetnom Art-kinu.

„Murina“, redateljice i scenaristice Antonete Alamat Kusijanović, nagrađen je ljetos u Cannesu prestižnom Zlatnom kamerom (Camera d’Or) kao najbolji debitantski film u konkurenciji festivala, što je ujedno i najzvučnije priznanje koje je neki hrvatski film osvojio u posljednjih desetak godina.

Riječ je o obiteljskoj psihološkoj drami čija se radnja odvija tijekom četiri dana na jednom hrvatskom otoku te je svojevrsni nastavak redateljičinog višestruko nagrađivanog  kratkometražnog igranog filma “U plavetnilo”. Film donosi priču o napetom odnosu šesnaestogodišnje Julije(Gracija Filipović) i autoritarnog oca Ante (Leon Lučev) koji počinje pucati kada u njihov dom stigne stari obiteljski prijatelj (Cliff Curtis). Dok je otac zaokupljen pokušajima da s njim sklopi posao života, karizmatični gost Juliji otvara sve više prostora slobode što u njoj budi revolt prema roditeljima. Tijekom vikenda ispunjenog velikim očekivanjima, Julija uvlači obitelj u opasni vrtlog strasti i nasilja.

Film se u Art-kinu može pogledati do 12. rujna, a raspored je dostupan na poveznici: https://www.art-kino.org/hr/