Park’o’par događanje u parku kvarta kulture “Benčić” pretvorilo je djecu i odrasle u kreativne stvaraoce glazbenih i vizualnih kulisa. Program se odvio u dva bloka.

U prvom popodnevnom bloku moglo se sudjelovati u nekoj od radionica u tandemu zajedno s mamom, tatom, starijim bratom ili sestrom. Drugi blok otvorenja bila je opuštena večer uz piknik disko i plesnjak ispred Dječje kuće, a Marko the Clown poveo je sve u žonglersko-kulinarsku avanturu u kojoj su palačinke doslovno letjele.

Večer je u sumrak otišla s DJ obiteljskom radionicom Back to Back, skraćeno b2b, a u doslovnom prijevodu “leđa o leđa”, vrstom glazbenog nastupa više DJ selektora, djece i roditelja, na način da nekoliko pjesama prvo bira jedan, a potom drugi selektor, međusobno se nadopunjujući stilom, tempom ili drugim karakteristikama.

Nakon radionice svaki DJ par imao je priliku pustiti svoj set pred publikom.

Dva tjedna puna aktivnosti za djecu

Šesto izdanje festivala od 27. lipnja do 8. srpnja donosi više od 80 jedinstvenih aktivnosti, među kojima 20 radionica u rasponu od animacije do elektronike, izradu scenarija za video igru Dječja kuća, izložbu posvećenu Malom princu, filmske projekcije posvećene učenju znakovnog jezika, igre rješavanja zagonetki, kvizove, turnire, interaktivna predstavljanja knjiga o dječjim putopisima, hakerima, budućnosti, novoj fantastici…

Kako je započeo Tobogan, ali i veselu atmosferu koja će vladati do njegova završetka, donosimo u video prilogu.