U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku sinoć je predstavom „Palčica“, u izvedbi Gradskog kazališta lutaka Split, svečano otvorena 25. revija lutkarskih kazališta.

U organizaciji Gradskog kazališta lutaka Rijeka publika će na Reviji koja se ove godine održava od 2. do 10. studenog imati prilike pogledati devet predstava iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, a pripremljen je i bogat radionički program. Osim toga, u Galeriji Kortil postavljena je i izložba „Lutkarska lutka“.

Uoči predstave, okupljenima su se obratili riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, pročelnica za kulturu Primorsko-goranske županije Sonja Šišić te ravnateljica Gradskog kazališta lutaka Rijeka Magdalena Lupi Alvir.

Veliko zanimanje za predstavu "Palčica" s 25. revije lutkarskih kazališta

Publika će ove godine uživati u devet predstava hrvatskih kazališta i kazalište iz regije

Predstavu ‘Palčica’ Hansa Christiana Andersena, u režiji Branimira Rakića izvelo je Gradsko kazalište lutaka Split, a radi se o malenom biću po imenu Palčica koja bez obzira na svoju veličinu ipak čini velike stvari. Unatoč brojnim preprekama na svom putovanju, koje je metafora odrastanja, sićušna i krhka Palčica pokazuje iznimnu upornost, odlučnost i hrabrost ne štedeći se upravo u onom aspektu življenja koji nas svih poziva na empatično djelovanje – pomaganju drugima. A putovanje je, odnosno traganje za unutarnjim zadovoljstvom, okosnica ove predstave. Kreator lutaka i scenografije je Luka Duplančić, a izvode je Andrea Majica, Ivan Medić i Milana Buzolić-Vučica.

Predstava "Palčica" otvorila 25. reviju lutkarskih kazališta

Revija je svečano otvorena lutkarskom adaptacijom Andersenove bajke “Palčica” splitskih lutkara

Publika će nakon revije dodijeliti nagradu Domino, za koju zbog epidemioloških razloga neće moći glasovati svi gledatelji, pa će o dobitniku odlučiti članovi dviju obitelji koji će gledati sve predstave, a redovito prate program Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

Cjelokupni raspored 25. revije lutkarskih kazališta dostupan je na poveznici: http://www.gkl-rijeka.hr/index.php/25-revija/