Nakon što je prošle godine utrka morala biti otkazana zbog pandemije koronavirusa, ove godine će se nastaviti tradicija započeta 2015., a kroz šest etapa pred natjecateljima će biti više od 1000 kilometara i to kroz 13 različitih županija. Uz neke već poznate destinacije, ove godine startove i ciljeve etapa ugostit će i novi gradovi.

Kao sve utrke od 2016. godine nadalje, i ovogodišnje izdanje započet će u Osijeku, a završiti u Zagrebu. Jedino je prvo izdanje krenulo iz Makarske.

“Uz vrhunska sportska uzbuđenja i zvučna biciklistička imena ovo je jedinstven projekt kojim promoviramo Hrvatsku u više od 190 zemalja svijeta. Ne čudi što utrku ‘CRO Race’ zovu najljepšom razglednicom Hrvatske jer mi cijelu našu zemlju tijekom tih šest dana prikazujemo iz zraka i pretvaramo u jedinstvenu sportsku arenu”, izjavio je Vladimir Miholjević, bivši hrvatski biciklist i direktor tvrtke Top Sport Events koja je uspješno organizirala svih prethodnih pet izdanja utrke kroz Hrvatsku.

Kao i dosadašnjih godina, utrku će svakodnevno prenositi Hrvatska radiotelevizija, izravan prijenos bit će emitiran i na Eurosportu, a zahvaljujući suradnji s tvrtkom A.S.O. televizijski signal emitirat će se na šest kontinenata, Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji.

“Zahvaljujem svim državnim institucijama, županijama i gradovima te partnerima i sponzorima što su jednako kao i mi motivirani da svijetu pokažemo kako smo spremni ugostiti manifestaciju na ovako visokoj natjecateljskoj razini te da smo zemlja koja stremi sportskim uspjesima i može zadiviti cijeli svijet svojim prirodnim ljepotama i baštinom”, dodao je Miholjević.

Kako utrka ima visoki rang 2.1 u kalendaru Međunarodnog biciklističkog saveza, ovogodišnja lista momčadi koje dolaze u Hrvatsku je impresivna. Tako će se na startu naći četiri “World Tour” ekipe Jumbo Visma, Bike Exchange, Israel Start-Up Nation i Bahrain Victorious.

Kao i 2019., i ove godine će se održati Kids CRO Race, utrku za djecu na virtualnim trenažerima koja će i ove godine krasiti utrku. Projekt će se provesti u suradnji sa školama, a ukupni pobjednik bit će proglašen na glavnoj pozornici u Zagrebu 3. listopada. Takvom vrstom događanja, ističu iz organizacije, želi se potaknuti mlađe generacije na sport i rekreaciju.

RASPORED ETAPA:
28. rujna, 1. etapa: Osijek – Varaždin (237km)
29. rujna, 2. etapa: Slunj – Otočac (187km)
30. rujna, 3. etapa: Primošten – Makarska (167km)
1. listopada, 4. etapa: Zadar – Crikvenica (197km)
2. listopada, 5. etapa: Rabac/Labin – Opatija (137.5km)
3. listopada, 6. etapa: Samobor – Zagreb (156.5km)