Ove godine Malik donosi pregršt noviteta. U dva dana posjetioci će imati priliku naučiti mačevati, streličariti, baviti se kaligrafijom, postati vitez ili dama, igrati razne igre, vidjeti brojne predstave, stare zanate, saznati kako se radilo pivo u srednjem vijeku, upoznati se s knjigom o Frankopanima i slušati i gledati legende i mitove Istre i Kvarnera te se pogostiti u srednjovijekovnoj krčmi by Fumo Santo i degustirati vrhunske Kings craft  pive.

Program u subotu počinje u 15 sati i trajat će do 21 sat – uz kulturni, zabavni i edukativni program te ugostiteljsku ponudu u srednjovjekovnoj atmosferi. Malik će se održati čak i  vikend oživjeti povijest u zabavnom tonu i pružiti autentično iskustvo srednjovjekovnog života, čak i život na kiši. Mali i veliki posjetitelji moći će prošetati viteškim taborima, okrijepiti se u taverni, jahati ponije, čuti više o srednjovjekovnim načinima borbe i starim zanatima te i sami postati vitezovima ili damama. Program u subotu završavao mitskim bićima, slatkim vilama koje će nam pokazati umijeće igranja vatrom.

Nedjelja prilagođena djeci

U nedjelju od 10 sati program je prilagođen djeci, počevši od srednjovjekovnih igara poput bacanja koplja u metu, streličarenja, kamena s ramena, potom slijedi cijeli niz viteških predstava i bitka u kojoj će svi mališani imati priliku okušati se u boju protiv viteške vojske i spasiti princezu.

Organizatori ovogodišnjeg izdanja Malik festa su Udruga za oživljenu povijest Ordo Sancti Viti. Posebno se zahvaljujemo našim sponzorima i partnerima koji su omogućili da svi zajedno uđemo u srednji vijek TZ Grada Rijeke, Gradu Rijeka , TZ Kvarner i Primorsko goranskoj županiji.

Ulaz na festival je besplatan, programi će se održati bez obzira na nepovoljno vrijeme!

(Foto: Malik fest press)