Ovogodišnja adventska verzija Sajma studentskih radova održat će se u četvrtak, 8. prosinca 2022., od 15 do 20 h u Galeriji SKC (Kružna 6, OKC Palach, Rijeka), i to kao dio cjelodnevnog događanja Mjesnog odbora Kružna: Bolji advent.

“Pozivamo vas da se upoznate s umjetničkim radom mladih umjetnika i umjetnica te se zakačite za njihove studentske radove koji će vam se toliko svidjeti da ćete ih poželjeti ponijeti sa sobom ili usrećiti nekoga originalnim blagdanskim poklonom”, pozivaju organizatori, dodajući da kako se izložbom nastoji otvoriti prilike za nova poznanstva, zabavu, učenje, razgovor, ali i priliku da svi zainteresirani pronađu originalno i unikatno umjetničko djelo.

“Čak 20-ak autora i autorica na Sajmu izlažu svoje najbolje radove koje smo izvukli iz njihovih glava i ateljea, a koji će napokon na jedan dan oživjeti u našoj galeriji. Radovi su to koji će se rado udomiti“, poručuju.

Cilj je izložbe povećanje vidljivosti studentskih radova u lokalnoj zajednici te povezivanje studentica i studenata sa širom javnosti. Tijekom jednodnevnog događaja izlagačice i izlagači će prikazati svoje radove, povezati se s građankama i građanima te potencijalno stvoriti prostor za buduće suradnje.

Studenticama i studentima prilika je ovo i za stjecanje praktičnog iskustva, razvoja prezentacijskih vještina, dok će se javnosti prezentirati prednost unikatnog umjetničkog rada u odnosu na komercijalni proizvod.

Sajam je dio događaja Bolji advent u sklopu kojeg će se u Kružnoj ulici održati izložba, buvljak, sadnja jelke te radionica.