U sklopu programa Europske prijestolnice kulture, u Exportu na Delti 15. siječnja otvorena je izložba „Ovo je Rijeka – stotinu uspomena, jedna priča“, koja predstavlja predmete vezane uz Hrvatski nogometni klub Rijeka iz privatnih kolekcija Zvonimira Krpana i Mišela Budimilića.

Radi se o dresovima, zastavicama, medaljama, peharima, loptama i ostalim memorabilijama koje su prikazane na ovoj atraktivnoj izložbi i namijenjene za sve generacije.

Izložba „Ovo je Rijeka – stotinu uspomena, jedna priča“ otvorena u Exportu

Izloženi predmeti popraćeni su tekstovima, izvornim fotografijama i novinskim člancima te audio-vizualnim snimkama i projekcijama pojedinih utakmica, navijačke atmosfere i pjesama.

Izložbu su otvorili zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović, direktorica RIJEKE 2020 Irena Kregar Šegota, kustosica izložbe Sabrina Žigo te kolekcionari Mišel Budimilić i Zvonimir Krpan.

Izložba ostaje otvorena do 15. ožujka 2021. godine i moguće ju je razgledati u radno vrijeme Exporta: četvrtkom i petkom od 15 do 20 sati te subotom i nedjeljom između 11 i 20 sati.