Danom besplatnog klizanja za sve posjetitelje, započela je  dvomjesečne aktivnosti i programi Morske pahuljice, koje je najavio Andrej Radalj, dugogodišnji voditelj klizališta. Osim klizanja, posjetitelje očekuje i raznolik popratne program. Tako će djeca za vrijeme školskih praznika imati priliku polaziti školu klizanja, a organizirati će se i doček Svetog Nikole na ledu uz prigodan glazbeni program.

Sva djeca s područja Grada Rijeke mogu, već jedanaestu godinu za redom, besplatno pohađati Školu klizanja. Prijave započinju 7.12.2015. i to isključivo online putem, istaknula je Iva
Marčelja  iz Doma mladih Rijeka. Prijaviti se može do 14. prosinca ili do popunjenja kapaciteta. Oformiti će se dvije početničke grupe, dok će ostale biti napredne. Škola klizanja započinje 28. prosinca i taje do 8. siječnja, odnosno do završetka školskih praznika. Djeca koja nemaju svoje klizaljke, moći će ih unajmiti na klizalištu po cijeni od 10 kuna. Detaljnije informacije o prijavama mogu se pronaći na stranici www.dom-mladih.hr.

Kao i dosadašnjih godina, Grad Rijeka u organizaciji Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo, omogućio je besplatno klizanje i najam klizaljki učenicima riječkih škola. Radno vrijeme klizališta za škole s područja Grada Rijeke, bit će radnim danom od 8 do 16 sati., najavila je Tea Mičić iz Odjela za gradske uprave za odgoj i školstvo Grada Rijeke.

Građanima su na raspolaganju termini u popodnevnim satima, točnije radnim danom od 16 do
22 sata, a subotom i nedjeljom od 10 do 22 sata. Cijena sata klizanja je 20 kuna, a cijena najma klizaljki je 10 kuna. Povoljnije klizanje moguće je uz kupnju dnevnih, vikend, tjednih ili mjesečnih karti.

Osim što doprinosi posebnom blagdanskom ugođaju, klizalište svakako doprinosi kvaliteti ponude grada u ovom predblagdanskom i blagdanskom periodu, zaključila je Ines
Boban Štiglić iz Turističke zajednice grada Rijeke.

Obavijesti i informacije o programima koji će se održavati na klizalištu, mogu se pronaći
na Facebook stranici kao i na internetskoj stranici klizališta.