Otvorenje šetnice Plumbum - Trsat

Postoji
i ova varijanta, da krenete od početka šetnice na Plumbumu, (na zadnjoj
stanici jedinice, bivše dvojke na Pećinama) do Trsata (stanica dvojke,
bivše jedinice ispred dvorane Mladosti) a možete se usput iskrcati sa
početne staze koprivića i ružmarina i skrenuti na Podvežici u roza šumicu i priključiti se eko akciji , a kasnije nastaviti stazom bora i vrijeska do Gornje Vežice, te stići na svečano otvaranje u 11 sati na platou zapadno od Astronomskog centra Rijeka, produžiti stazom klena i sljeza, te završiti stazom jasena i šipka od sv. Ane preko Strmice do Trsata.

Početak događanja je u 8,30 sati.

Popet će te se na Sv. Križ, stazom bora i vrijeska, spustit stazom klena i sljeza do Sv. Ane i stazom hrasta i kadulje  preko Sv. Ane i Strmice dobiti priliku da vidite  Sv. Križ, Astronomski centar i Gornju Vežicu s visine, kao i Sušačku Dragu i Sv. Kuzam, Podvežicu i Pećine, Orehovicu, Svilno i Pašac, te  vidjeti svetište Gospe Trsatske iz kuta kojeg nikad niste vidjeli.

Sve to samo šečući riječkom šetnicom.

Šetnicu će otvoriti prigodnim govorom gradonačelnik mr.sc. Vojko Obersnel, predstavnik Plive i predstavnik planinarskih društava uz objašnjenje koncepta i trasa Riječkih šetnica na velikom orto-foto prikazu, te će nastupiti dječji zbor “Vežički tići”.  Tijekom šetnje tlak vam može pasti ili se dići, što će vam Plivini djelatnici izmjeriti.

(G.P.)