Izložba, koja će u Galeriji biti izložena do 10. siječnja 2020. godine, potaknuta je Godišnjom nagradom Grada Rijeke koju je Tomulić dobio za izvanredne rezultate i izuzetan doprinos promociji riječke fotografije u svijetu. Izložba prikazuje urbane kadrove desetka europskih gradova iz gornjeg rakursa među kojima se nalaze višestruko međunarodno nagrađivani radovi.

Aleksandar Tomulić član je riječkog Fotokluba Color i Fotokluba Pag te međunarodne Međunarodne federacije fotografije umjetnosti (FIAP) pri kojoj nosi visoka zvanja Artist FIAP i Excellence FIAP. Autor je izlagao na 14 samostalnih izložbi te na preko 460 skupnih izložbi, dobivši preko 260 nagrada i priznanja, među kojima se ističu 32 zlatne medalje na FIAP i PSA salonima u Indiji, Nizozemskoj, Portugalu, Srbiji i Hrvatskoj.

Tomulić u svom radu preferira uličnu fotografiju, primorske motive i karnevalsku fotografiju, a voli i eksperimentiranje s apstraktnim motivima. Radi kao fotografski instruktor i održava fotografske tečajeve i
radionice, a djeluje i kao mentor iz područja fotografije u STARTUP Inkubatoru Rijeka.