S početkom nove školske godine krenuli su i upisi u Kazališnu radionicu Malik, koja svojim programima pokriva širok spektar kazališnog umijeća djece i mladih, od edukativnih, profesionalno vođenih, Forum predstava do kazališnih predstava na specifičnim lokacijama koje se zasnivaju na pokretu i zvuku.

Prema riječima osnivačice i umjetničke voditeljice Denis Kirinčić, Kazališna radionica Malik bavi se kazališnom umjetnošću kao sredstvom u razvoju mladih. Do sada je kroz njezine programe prošlo oko 1500 djece i mladih.

S početkom nove školske godine krenuli su i upisi u Kazališnu radionicu Malik, koja svojim programima pokriva širok spektar kazališnog umijeća djece i mladih, od edukativnih, profesionalno vođenih, Forum predstava do kazališnih predstava na specifičnim lokacijama koje se zasnivaju na pokretu i zvuku.S Malikom surađuju brojni profesionalni kazališni i filmski umjetnici, a ostvarena je i suradnja sa Školom primijenjenih umjetnosti u Rijeci, Akademijom primijenjenih umjetnosti u Rijeci te Akademijom dramskih umjetnosti u Zagrebu.

„Posebnost naših programa je i u tome što naši polaznici dobivaju priliku glumiti u profesionalnim filmovima zbog izuzetne glumačke kvalitete koju pokazuju na audicijama“, navodi Kirinčić, dodajući da će tako ove godine u filmovima zaigrati dvoje Malikovih polaznika, a treća polaznica, Nina Batinić, glavna je akterica dokumentarnog filma “Srbenka” u režiji Nebojše Sljepčevića, koji će 20. rujna biti prikazan u Art kinu Rijeka.

S početkom nove školske godine krenuli su i upisi u Kazališnu radionicu Malik, koja svojim programima pokriva širok spektar kazališnog umijeća djece i mladih, od edukativnih, profesionalno vođenih, Forum predstava do kazališnih predstava na specifičnim lokacijama koje se zasnivaju na pokretu i zvuku.U školskoj godini 2018./2019. u planu je s polaznicima od 6 do 13 godina raditi predstavu prema bajci Šuma Striborova, u režiji studenta režije ADU Zagreb Christiana Jazelčića, Antigonu sa srednjoškolskim i starijim polaznicima i u suradnji sa Školom za primijenjenu umjetnost u Rijeci, te kratke izvedbene scenske forme
kao priprema za predstavu kazališta na specifičnoj lokaciji na Molo Longu prema knjizi Riječke rock himne Zorana Žmirića.

Trenutno srednjoškolska grupa polaznika radi na predstavi prema knjizi Ephraima Kishona „Kod kuće je najgore“ čija će premijera biti krajem listopada u HKD-u na Sušaku.

S mlađim polaznicima također se planira osvježiti predstava „Mravac i Cvrčak“ koja je u režiji Ane Vilenice premijerno izvedena u lipnju.

Upisi u radnu godinu 2018/2019. traju tijekom rujna. Sve informacije o upisima dostupne su na www.malik.hr, a mogu se dobiti i upitom na brojeve telefona 091/587-32-96 i 051/267-431.