Na Korzu ispred Filodrammatice u subotu, 15. rujna, održan je program pod nazivom Prebrikana stvarnost – kodirana zakrpa, realiziran u sklopu programskog pravca Dopolavoro projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, a u organizaciji udruge Drugo more i udruga za razvoj uradi-sam kulture Radiona.org. “Otvoreni laboratorij dokolice“ ponudio je građanima četiri vrlo zanimljive radionice.

Na radionicu Popravi svoju mašinu! građani su mogli donijeti svoje neispravne uređaje – od računala, preko osciloskopa i sintesajzera do mlinca za kavu – i konačno ih dovesti u red kvalitetnim popravkom.

Na Korzu ispred Filodrammatice u subotu, 15. rujna, održan je program pod nazivom Prebrikana stvarnost – kodirana zakrpa, realiziran u sklopu programskog pravca Dopolavoro projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, a u organizaciji udruge Drugo more i udruga za razvoj uradi-sam kulture Radiona.org. “Otvoreni laboratorij dokolice“ ponudio je građanima četiri vrlo zanimljive radionice.Polaznici radionice Textil{e}tronics izrađivali su svjetleću narukvicu od tekstilnih materijala i posebnog konca koji provodi struju, koja im može biti korisna u mračnim uvjetima za, primjerice, jednostavno otključavanje vrata.

Konačno, za one malo naprednije tu je bila i radionica Kolektivno mapiranje i alternativne kartografije, na kojoj su polaznici, koristeći internetsku platformu OpenStreetMap i njezine alate, učili o osnovama mapiranja
i primijenili stečena znanja na njima zanimljivim mjestima u Rijeci.

Radionica 3D olovke ponudila je izradu vlastitih 3D crteža ili crteža prema određenim predlošcima. Ova radionica pobudila je najveći interes kod djece.

Drugi dio programa odvio se u nedjelju, 16. rujna, na Cvetkovom trgu u riječkom naselju Drenova.